Aan de slag voor Samsam

Voor het unieke multimediale platform Samsam waar ook een tijdschrift voor kinderen van de basisschool bijhoort, mag ik de komende tijd aan de slag. Voor het 40-jarige bestaan van Samsam dit jaar mag ik onder meer een fact sheet maken.


Samsam is een oud woord voor: samen, allebei, hetzelfde. Samsam gaat
over: samen delen, samen leven, samen spelen, samen leren en samen
verantwoordelijk zijn voor een duurzame wereld.

Voor kinderen zijn deze uitgangspunten eigenlijk vrij vanzelfsprekend, maar hoe leef je samen? En wie is die ander? En wat kun je doen om verantwoordelijk om te gaan met voedsel, water en het milieu? Bij Samsam leren kinderen dit op een ontdekkende manier die aansluit bij hun belevingswereld. Het gaat om wereldburgerschapseducatie, waarbij thema's als mensenrechten en eerlijke handel terugkomen.

Multimediaal platform
Het tijdschrift verschijnt zeven keer per jaar op ongeveer 90% van de basisscholen in Nederland. Docenten krijgen er een handleiding bij, hier staan bijvoorbeeld suggesties in hoe de lessen uit het tijdschrift aansluiten bij specifieke lessen van andere lesmethodes, zoals de methode voor begrijpend lezen. Naast het tijdschrift en de handleiding is er ook digitaal van alles te beleven. Op het multimediale kanaal van Samsam en in het tijdschrift wat hiermee samenhangt,  staat steeds een ander thema centraal. Kinderen in Nederland leren van elkaar en van kinderen elders uit bijvoorbeeld Engeland en Angola.  Voor het 40-jarig bestaan mag ik onder meer een fact sheet ontwikkelen, waardoor Samsam kan laten zien wat ze allemaal doen, en waarom ze zo belangrijk zijn.

Kijk eens op www.samsam.net en ontdek hoe leuk en bijzonder Samsam is.
Samsam hoort bij NCDO, het centrum voor nationale en duurzame kennis en ontwikkeling. Ik werkte eerder al voor NCDO.
Kijk ook eens op www.ncdo.nl. 


Meer projecten Terug

Klanten:
Cedergroep NCDO Fenetre logo mboRijnland Universiteit Leiden balans KNMG
Contact: , +31 (0) 6 48 31 70 42
Copyright 2011. Crowd Communicatie company. All rights reserved.
Powered by Fenêtre bv. Designed by Hellmark Design
Volg Crowd Communicatie